Ventileren tegen Corona

Ventileren zorgt voor schone lucht in huis zonder virusdeeltjes of andere schadelijke stoffen

N

Kleinere kans op besmetting

N

Minder gezondheidsklachten

N

Verbeterde luchtkwaliteit

Ventilatie zorg ervoor dat vervuilde lucht vervangen wordt door schone lucht. Dit is zeer belangrijk voor je gezondheid! Vuile lucht veroorzaakt en verergert namelijk allergieën, luchtwegproblemen, irritatie van slijmvliezen, schimmel en kan corona virusdeeltjes verspreiden.

Meer aandacht voor ventilatie

Meer dan 200 wetenschappers wereldwijd vragen aandacht voor ventilatie in deze tijd van de corona crisis. Zoals we weten verspreid het virus zich via druppels die vrijkomen tijdens het hoesten of niezen. Maar kleine druppels die zweven in de lucht kunnen ook het virus vasthouden. Deze kunnen veel verder komen dan 1,5m, zeker in ruimtes die niet goed geventileerd worden. Daarom raden deze wetenschappers aan om juist eens goed te kijken naar de ventilatie binnen jouw eigen omgeving.

Ik wil beter ventileren!

Wilt u meer informatie over onze ventilatiesystemen? Neem dan contact met ons op!

Is thuis ventileren nodig?

Ventileren, ongeacht waar je je bevind is voor je gezondheid altijd van groot belang. Het verkleint weliswaar de kans op besmetting van corona maar heeft ook vele andere belangrijke voordelen. Zo zul je met een goed ventilatiesysteem minder last hebben van schimmel in huis, maar verklein je ook de kans op bijvoorbeeld een allergie, luchtwegprobleem of irritatie van de slijmvliezen.

Heb je al een ventilatiesysteem? Zet deze dan nu een standje hoger. Nog geen ventilatiesysteem? Neem dan contact met ons op!

Natuurlijke ventilatie is vaak niet voldoende

Natuurlijk ventileren door bijvoorbeeld een raampje open te zetten is een mogelijkheid maar alleen wanneer je twee ramen tegenover elkaar open zet. Anders werkt het niet. Je zult met een raam open wel frisse lucht in je huis krijgen maar de vervuilde lucht (met virusdeeltjes) blijft vaak alsnog in je huis hangen.

Waarom is een airco niet voldoende?

Een airco ververst in tegenstelling tot een ventilatiesysteem de lucht niet. Airco’s zijn goed voor de circulatie van lucht maar hierdoor blijft de vervuilde lucht met de virusdeeltjes ook circuleren. Wanneer je dus een airco hebt aanstaan in een ruimte waar geen raam open staat blijf je de vuile lucht circuleren. Is deze ruimte gevuld met veel mensen dan is de kans op besmetting ook een stuk groter.

Veel beter is een ventilatiesysteem te nemen om je lucht te zuiveren. Deze voert de vuile lucht naar buiten en schone lucht naar binnen. Zo krijgt het virus een veel kleinere kans om zich te verpsreiden.

Thuis ventileren is belangrijk, maar openbare gebouwen ventileren zoals kantoren, sportscholen en restaurants is nu nog belangrijker dan voorheen.

Veilig aan het werk

Wanneer je aan het werk gaat werk je vaak samen met collega’s, een team of klanten waarmee je samen in één ruimte zit. Daarom is het belangrijk dat er juist op kantoor en openbare gebouwen goed geventileerd worden. Want ondanks de anderhalve meter afstand is er juist in dit soort gebouwen een grotere kans op vuile lucht met corona virusdeeltjes dat zich verspreid via de lucht.  Zorg er dus voor dat je ventilatiesysteem in topconditie is! 

Ventilatie in je restaurant

Als horeca ondernemer wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag kunnen. Dankzij een goed ventilatiesysteem zorg je ervoor dat de kans op besmettingen binnen je restaurant voor een groot deel verkleind wordt. 

Twijfel je nog of jouw ventilatiesysteem voldoende presteert? Neem dan contact met ons op.

Sportscholen hebben extra aandacht nodig

Wanneer je gaat sporten ga je zweten en zwaarder ademen. Hierdoor komen er veel meer druppeltjes in de lucht dan wanneer je rustig aan het werk bent of aan het eten in een restaurant. Door deze extra druppeltjes wordt de kans op besmetting een stuk groter. Wanneer je dus veilig wilt sporten is het belangrijk dat er een goed ventilatiesysteem aanwezig is om deze vuile lucht te verversen met frisse en schone lucht.

Ik wil meer informatie over ventilatiesystemen!

Als u interesse heeft in een van onze diensten stuur dan een bericht via ons contactformulier en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. 

Website gemaakt door UPsite